Lee Cooper

Lee Cooper praznuje 110 obletnico kakovostnega jeansa

Blagovna znamka Lee Cooper je bila ustanovljenja v vzhodnem Londonu leta 1908 in je postala prva blagovna znamka avtentičnega jeansa, ki je prihajala iz Evrope.

Vse od leta 1908 pa do danes je Lee Cooper pisal zgodovino novih kulturnih gibanj, zgodbo svobodnih mišljenje, tistih posameznikov, ki so premikali meje v razmišljanju in kulturi z namenom, da lahko danes uživamo svobodo v stili in kulturi, kot jo poznamo.

Začetnik trenda je bil Teddy Boys, za njim skupina Moods, nato pa je Lee Cooper najprej preko Velike Britanije, nato Evrope, Daljnega Vzhoda, Avstralije in nenazadnjem po vsem svetu postal legenda.

 V 50.-ih in 60.-ih letih so bile v Veliki Britaniji kar širi delovne uniforme od petih narejene v Lee Cooperju. Danes 110 let kasneje, pa je Lee Cooper "uniforma" še naprej izbor tistih, ki ljubijo avtentičen jenas in tistih, ki cenijo natačno izvedene šive.

Tekom stoletja je jeans postal most med svetom mode in glasbe, saj je Lee Cooperju uspelo spremeniti preprost par jeans hlač v simbol rock glasbe, simbol ljubiteljev anarhije duha. Jeans kot ga poznamo danes je postal način svobodnega izražanja ter postal top izbor vseh tistih, ki so radi izven okvirjev.

Danes smo priče zgodbi, ki se je začela pred 100 leti, zgodbi o ideji, zgodbi o obljubi, ki je postala realnost - zgodbi Lee Cooperja. Tradicija, spoštovanje in ljubezen do avtentičnega jeansa, ki se je rodil pred več kot stoletjem, se ohranja u vsakimi jeans hlačami, vsakim gumbom in vsakim šivom. Zgodbo Lee Cooperja nadaljujejo tisti, ki nosijo svojo naljubšo majico s kratkimi rokavi in Lee Cooper jeans ter se počutijo svobodne in sposobne osvojiti ves svet.

 

Več na: www.leecooper.com


Prodajna mesta

Želite biti obveščeni o naših ponudbah takoj, ko začnejo veljati? Prijavite se na e-novice